dilluns, 7 d’octubre del 2013

uWhisp, el Twitter de veu nascut a Barcelona

Avui a l'espai 'En Xarxa' que s'emet cada dilluns a les 11.30h dins del programa 'Els matins en Xarxa' conduït per Marc Lobato hem parlat de uWhisp una aplicació que ens permet compartir talls de veu o àudios a les principals xarxes socials.

uWhisp, qui molts ja coneixen com "el Twitter en veu", és una start-up nascuda a la UPC fa poc més d'un any i que ja ha recollit un dels premis amb més prestigi del món d'internet, el World Technology Award 2012 en la categoria de Comunicacions de màrqueting. Per fer-nos una idea de la importància d'aquest reconeixement només cal dir que Larry Page de Google i Mark Zuckerberg de Facebook el van aconseguir el 2003 i 2009 respectivament.

>> Com Funciona



Com totes les grans idees el seu funcionament és extramandament senzill. Actualment tenim dues opcions per compartir els nostres àudios: des del nostre ordinador o a partir de l'Aplicació desenvolupada per iOS (aviat veurà la llum l'app per a dispositius Android).

Des de l'ordinador:

1. Accedir a www.uwhisp.com
2. Registrar-nos a uwhisp.com
3. Sincronitzar els nostres perfils de Facebook i Twitter amb uWhisp
4. Escollir l'arxiu d'àudio que volem compartir (límit 5'  límit 20MB)
5. Compartir-lo al nostre perfil d'uWhisp i a la xarxa que vulguem.

Des de l'iPhone:

1. Descarregar-nos la APP uWhisp
2. Registrar-nos.
3. Sincronitzar els nostres perfils de Facebook i Twitter amb uWhisp
4. Enregistrar un tall de veu o àudio (màxim 1')
5. Compartir-lo!

>> Utilitats

El recorregut que té per davant aquesta aplicació és espectacular. Avui podem actualitzar els nostre pefils a Facebook i Twitter amb arxius de veu, crear la nostra pròpia ràdio a demanda amb contiguts de diferents emisores i escoltar-nos quan i a on vulguem sense les limitacions dels arxius audiovisuals com la dimensió de l'ampla de banda, l'atenció que necessiten (fet que no ens permet consumir-los quan, per exemple, caminem) o l'alt consum de bateria que requereixen.

Si bé aquests són els usos més evidents, els usuaris serem els que adaptarem les seves característiques a les nostres necessitats. A saber.

Els que ens dediquem a la comunicació sabem de la "dificultat" de realitzar clippings de premsa d'àudio. Amb aquesta aplicació podem llistar, compartir i emmegatzemar aquelles notícies o audios que parlin del nostre producte, servei o esdeveniment. uWhisp ens permet acabar amb aquella famosa (i comunicativament infernal) frase "escolta-ho a partir del minut 17 i 14 segons"

Però me'n venen altres al cap: uWhisp ens permet crear fàcilment un atles sonor de la nostra vida, municipi o empresa. Com? Doncs gravan aquells sóns característics del nostre entorn. Imagineu un municipi com per, exemple, l'Escala, que projecti la seva marca a les xarxes socials compartint, també, aquells sóns que la fan singular: el soroll de les barques tornant a port; les veus de la subahasta de peix; l'ambient d'una fàbrica d'anxoves; un temporal de llevant, etc.

Segur que vosaltres també hi trobareu utilitats pel vostre sector!

>> l'Àudio en un món audiovisual

Quan faig classes o conferències acostumo a citar al politòleg italiaà Gionvanni Sartori i el seu famós assaig "Homo Videns: la societat teledirigida". Molt resumidament, Sartori defensa que l'home actual ha deixat de ser "Sàpiens"per tornar-se "Videns", és a dir, que aprèn i es comunica a partir de productes audiovisuals enlloc d'escrits.

Un pot pensar que una aplicació basada només en l'audio té poc futur però res més lluny de la realitat. Un arxiu d'audio gravat per nosaltres mateixos ens permet comunicar-nos d'una manera molt personal amb els nostres interlocutors. No en va la darrera actualització de WhatsApp incorpora la funció de compartir de manera molt sencilla missatges gravats.

L'altra aspecte a destacar, ja comentat, és la possiblitat de consumir arxius d'àudio allà i com ens plagui. En aquest sentit (I ara parlaré del meu llibre) quan vam llançar la versió per iPhone de la Revista Esguard vam incloure la funció d'escoltar integrament l'entrevista principal, cosa que permet als nostres lectors gaudir de l'Esguard com, quan i a on vulguin :)



>> Àudio del programa



>> Enllaços

Revista Esguard per iOS: https://itunes.apple.com/es/app/esguard/id554622135?mt=8

Revista Esguard per Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.revista.esguard&hl=ca

uWhisp per iOS: https://itunes.apple.com/es/app/uwhisp-tu-straming-personal/id562557631?mt=8

uWhisp per PC/MAC: www.uwhisp.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada