dilluns, 14 d’octubre del 2013

Gastronomia i TIC: 3 projectes de KM0

Com cada dilluns he fet la secció "En Xarxa" dels Matins en Xarxa de Marc Lobato, avui sobre 3 projectes gastronòmics que tenen les TIC com a ingredient principal.

1- Revista Sentits: Una revista exclusiva per a iPad




Ja em sap greu parlar d'un projecte propi (això és mentida) però dimarts passat des d'Esguard Publicacions vam presentar la nostra segona publicació nadiua per a tauletes, per a iPad concretament.

La presentació es va fer a l'Apple Store de Barcelona i va comptar amb la presència de Jordi Roca de El Celler de Can Roca que va oferir un lliçó magistral de creativitat justa abans de publicar la nova revista a l'appstore.

Sentits és un revista sobre les experiències gastronòmiques i de vins que tenen l'activista gastronòmic Jordi Àvila i la sumiller Anna Vicens pensada per treure tot el potencial a l'iPad amb sorprenents solucions audiovisuals.

El primer número té aquesta portada triple [Vídeo] que et permet escollir quin dels genials germans vols que apareixi en primer pla.

Us la podeu descarregar des d'aquí al vostre iPad o veure'n alguna pàgina al blog de El Celler de Can Roca. També podeu seguir-ne els continguts a Facebook, Twitter i Instagram

(Fi de l'autobombo;)

2- Escuracassoles: un projecte social i col.laboratiu





Un projecte Mireia Ribas una jove catalana que després de cursar un postgrau d'Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials a la UB, té la idea de portar a la pràctica el seu projecte final de postgrau: El calendari-receptari Escuracassoles.

La Mireia és una persona vinculada a moviments socials del seu barri, Sants, fet que ha influït en el caràcter sostenible, de cultura lliure i de responsabilitat social del projecte. Per això treballa amb cooperatives com La Ciutat Invisible que són els responsables del disseny del receptari-calendari.

Escuracassoles és projecte que pretén fer un receptari-calendari setmanal per penjar a la cuina i que ens ajudi a cuinar amb el temps de què disposem,  amb ingredients propers i de temporada per fer receptes senzilles que no tinguin paraules que haguem de buscar al diccionari.

Particularitats: És un projecte que tirarà endavant gràcies al Micromecenatge, és a dir, la cooperació col·lectiva de persones que inverteixen petites quantitats de diners per internet per donar suport a projectes iniciats per altra gent o organitzacions. Si t'agrada el projecte aquest és el seu Verkami.

3- CuinetesAPP: una xarxa social de proximitat




Cuinetes és un petita xarxa social catalana d'amants de la gastronomia que comparteixen receptes a la web i des de fa poc disponen d'un aplicació per iPhone i Android.

A CuinetesApp podras veure les receptes, comentar-les, puntuar-les i fins tot afegir-ne desde qualsevol punt del món fent servir el teu telèfon mòbil. Descarregant l’app al teu iPhone o telèfon Android podràs accedir a totes les receptes i, com a usuari registrat, podras interactuar amb l’activitat dels teus cuiners preferits i compartir les receptes a les xarxes socials.

Una molt bona opció per amants de la gastronomia en general i per a professionals en particular que amb CuinetesAPP tenen la possibilitat de compartir les seves receptes i difondre els seus restaurants entre els centenars d'usuaris d'aquesta xarxa social de proximitat.


Escolta el programa des d'aquí (12minuts)





1 comentari: